Riskakor med getost och marinerade rödbetor

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

10 st riskakor
300 g skalad råa rödbetor
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
4 msk balasamicovinäger
1 knippe ruccolasallad
150-200 g crème fraiche
salt
grovt svartpeppar

Gör så här

Blanda vinäger och olja. Hacka vitlöken fint och rör ner den i oljan. Hyvla rödbetorna så tunt det går, ca 1/2 mm, och strimla skivorna i fina stavar. Vänd ner rödbetorna i oljan och låt marinera i cirka 5 minuter, eller tills den har mjuknat lite. Marineringen tar olika tid beroende på hur tjocka stavarna är. Krydda med salt och grovmalet svartpeppar. Smula ner getosten i en matberedare och tillsätt créme fraich. Mixa med mixerkniv till en jämn, formbar smet. Blir smeten för rinnig, ställ den en halvtimme i kylen. Lägg ruccolasalladen på riskakan och skeda en äggformad kula av ostsmeten på. Peppra med grovmalen peppar och toppa med de strimlade rödbetorna. Klart att servera!
Visningar:
1967
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Riskakor recept
Polkagriskakor
av MrsC
över 2 månader
Rabarbermarmela
över 2 månader
Iriskakor!
av beverly
över 2 månader
Sesampasta med
över 2 månader
Polkagriskakor
av Liliane
över 2 månader
polkagriskakor
över 2 månader