Rislåda med valfritt fläskkött

Har från början läst detta recept inne på Tasteline men eftersom jag ändrat så mkt på ingredienser så är det även hälften mitt recept. Är supergott och enkelt att göra.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Kokt ris, en tredjedels paket.
Fläskkött tex. filé, bogfläsk eller skinkskivor
2 purjolökar
Brysselkål, ½ påse frysta
Ca 10-15 st Färska champinjoner
1,5 paket skivad Bacon
Vitlök, färsk eller torkad
Margarin
5-6 dl Grädde, valfri sort
Salt
Peppar

Gör så här

Koka riset, under tiden som riset kokar så börjar man att steka köttet. Krydda rätt rejält med valfria kryddor med tanke på att detta är enda kryddningen i maträtten tillsammans med smaken som blir av baconet.
Koka brysselkålen.
När riset är klart så bred ut riset i botten på en ugnssäker form, tryck sedan ner den lättkokta brysselkålen i riset.
Lägg därefter köttet ovanpå riset och kålen.
Över köttet så pressar du vitlöken eller strör den torkade vitlöken.
Sedan lägger du baconet i klippta skivor och sedan är det dags för purjolöken som i sin tur steks innan för att bli mjuk sådär härligt söt och följsam.
Den färska champinjonen skivas och läggs över purjon.
Lägg små klickar margarin högst upp och häll sen över grädden, jag använder vanlig grädde för det blir fylligast och godast smak tycker jag.
Låt formen stå i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Visningar:
1464
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Rislåda recept
Rislåda med kas..
av Lilloo
över 2 månader
Mikaelas rislåd
av gumi75
över 2 månader
Kassler- och ri
av mamma06
över 2 månader
Maries kassler
över 2 månader
Kålrislåda
över 2 månader
Påsens rislåda
över 2 månader