Risotto på skogssvamp

Underbart gott och mättande

Betyg (3 röster)
Antal personer
2 st
Risotto på skogssvamp

Ingredienser

400 g skogssvamp t ex Karl-Johan och trattisar
1 msk olja
1 liten gul lök
1 msk smör
2 dl avorioris el . grötris
5 dl svampbuljong
1 - 2 msk smör
100 g Västerbottensost
salt
peppar

Gör så här

1. Fräs svampen i olja krydda med salt och peppar.
2. Hacka löken och fräs den till den är genomskinlig.
3. Tillsätt riset och fräs en minut. Häll på buljong så det knappt täcker. Sjud sakta och rör försiktigt tills riset har sugit upp nästan all buljong.
4. Rör varsamt ner smöret, osten och svampen.
5. Servera genast och njut !!

Det blir mycket smak av riktig skogssvamp så det är inte nödvändigt med svampbuljong, tillsätt lite soja istället så blir det kanongott i alla fall.

Smaklig måltid !!
Visningar:
4245
Sparat:
139

LIKNANDE RECEPT

Risotto recept
Krämig risotto ..
över 2 månader
Risotto med köt..
över 2 månader
Citron- och Hon
över 2 månader
Salsiccie hemma..
över 2 månader
Fläskfilé och r
av tina62
över 2 månader
Risotto med sva
av MrsC
över 2 månader