Rispudding

En gammal fin och god maträtt som jag ofta fick hos farmor när jag var liten. Perfekt när man råkade göra alldeles för mycket ris. Jag åt det alltid med en klick hallonsylt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 dl kokt ris, gärna rundkornigt
5 dl lättmjölk
4 ägg
8 msk russin
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kanel
1 krm mald muskotnöt, om man gillar sådant :)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en ugnssäker form.
Grädda i ugnen tills puddingen har stelnat och fått färg.
Visningar:
4937
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Rispudding recept
Persisk saffran..
över 2 månader
Kheer - Indisk
över 2 månader
Holländsk rispu
av tina62
över 2 månader
Lax- och rispud
över 2 månader
Äppelrispudding
av Sork
över 2 månader
Annorlunda ris ..
av MrsC
över 2 månader