Rosèfile med dragon

Helt underbar god rätt som jag lovar gör succé. Såsen blir mmm..

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilè
1 - 2 msk rosèpeppar
1/2 msk dragon (torkad)
salt
svartpeppar

Sås:
2 dl köttbuljong av tärning eller fond
21/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk senap
1/2 msk soja
lite dragon
salt
peppar

Gör så här

1. Ta bort hinnor och sånt från filèen Ha den krossade rosèpepparn och dragon i steksmöret. Stek filen runt om så kryddorna kommer på hela filèen. Salta o peppra efter smak o tycke. Sänk värmen och låt eftersteka på ssvag värme ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.

2. Blanda såsingredienserna antingen i stekpannan eller i en gryta brevid. Låt puttra några minuter.

3. Häll upp såsen på gratängfat. Skiva köttet och lägg ihop bitarna i såsen (som en filè) Garnera med lite dragon och krossad rosèpeppar.
Visningar:
847
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Roséfilé
av Forsen
över 2 månader
Roséfilé
av JICS
över 2 månader
Roséfile i gräd
över 2 månader