Rosépepparbiffar i gräddsås

Lyxigt och gott med köttfärs.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Rosépepparbiffar i gräddsås

Ingredienser

2 kokta kalla potatisar
½ gul lök
500 g blandfärs
½ dl grädde
2 äggulor
¾ msk krossade rosépepparkorn
1 tsk salt
2 msk margarin till stekning

Sås:
1 msk margarin
1 msk rosépepparkorn
3 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
½ msk kalvfond
Ev maizenaredning
soja

Gör så här

GÖR SÅ HÄR
Riv potatisen, skala och hacka löken fint
Blanda alla ingredienserna till färsen
Forma till små biffar och lägg på vattensköljd skärbräda
Stek biffarna till fin färg, sänk värmen och efterstek en kort stund.
SÅS:
Smält margarinet och bryn rosépepparn en kort stund.
Tillsätt grädden och låt sjuda ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpuré och kalvfond.
Vill du ha tjockare sås, tillsätt maizena till önskad konsistens.
Tillsätt ett par droppar soja till lagom färg.
Häll såsen över biffarna.
Visningar:
3223
Sparat:
69
Supergoda Rosép..
av bubba80
över 2 månader
Rosépepparbiffa
över 2 månader
Rosépepparbiffa
av krolly
över 2 månader
Enkla rosépeppa
av moola
över 2 månader
Rosépepparbiff
av M-K-H
över 2 månader