Rosépepparfilé

Har inte smakat än. Men den låter god..

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g fläskfilé
1 msk margarin salt

Sås:
2 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 finhackad schalottenlök
2 msk chilisås (av ketchuptyp)
1/2 msk soja
2 tsk ljus fransk senap
1 msk krossad rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
1/2 msk vetemjöl

Gör så här

1.Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull.
Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar.
Koka upp och låt sjuda några minuter.
Rör samman mjöl och matlagningsgrädde och vispa ner redningen i såsen. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom konsistens.

2.Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna.
Stek filéskivorna 2 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.
Visningar:
973
Sparat:
7
Marinerad rosép..
av anluk
över 2 månader
Rosépepparfilé
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR