Rosépepparsås

Jättegod!

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 msk Rosépeppar krossad
1 st Röd paprika färsk finfördelad
1 st Gul lök finfördelad
1 tsk Vinäger gärna balsamvinäger
2 dl Köttbuljong
3 dl Creme Fraiche alt . vispgrädde
1 msk Socker
1 tsk Sambal Oelek alt . lite cayennepeppar
Salt efter smak
2 - 4 msk Vetemjöl (redning)

Gör så här

Finfördela paprikan och löken i en mixer och fräs det i margarin.
Häll i krossad rosépeppar, köttbuljong, vinäger och låt småkoka i ca 5 minuter.
Häll i Creme fraichen och låt det koka upp.
Redes med vetemjöl och lite mjölk.
Smaksättes med sambal oelek, socker, salt (efter smak).
Visningar:
2485
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Rosépepparsås recept
Ädelostfyllda k..
av lennali
över 2 månader
Rosépepparsås
av Disen
över 2 månader
Mammas rosépepp
över 2 månader
Kotlett med ros
av lennali
över 2 månader
Fetaostbiffar
över 2 månader
Fläskfilérulade
av UllaC
över 2 månader