Rosa rödbetsbröd

Degen ser ut som rosa bubbelgum, men slutresultatet blir mer aptitligt! =)

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2 dl färska, grovrivna rödbetor
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten, 37°
1 tsk salt
1 msk olja
1 tsk sirap
6 dl specialvetemjöl (eller mer)
1 dl solrosfrön
1 st ägg till pensling, uppvispat med några droppar kallt vatten
0,5 dl solrosfrön till dekoration

Gör så här

1. Skala och grovriv rödbetorna. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det ljumma vattnet.
2. Rör ner salt, olja och sirap och arbeta sedan in mjölet omväxlande med rödbetor och solrosfrön.
3. Bearbeta degen tills den släpper från bunkens kanter och låt jäsa under duk i 30 min.
4. Knåda degen på lätt mjölat bord. För att få brödet runt och högt rullar du in kanterna under brödet.
5. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i 30 min. Värm ugnen till 225°.
6. Pensla brödet och strö på solrosfrön och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.
Visningar:
1139
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Rödbetsbröd recept
Rödbetsbröd med..
av MrsC
över 2 månader
Rödbetsbröd
av MrsC
över 2 månader
Rödbetsbröd
över 2 månader
Saftiga brödbul
över 2 månader
Rödbetsbröd i l
av Fin
över 2 månader
Rödbetsbröd med
över 2 månader