Rosa sorbet med jordgubbar och basilikasirap

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Sorbet:
4 dl rosa champagne
2 dl socker
1 1/2 dl vatten
2 äggvitor
3 msk nypressad citronsaft
1 dl vispgrädde
Basilikasirap:
2 dl socker
1 dl vatten
1 kruka basilika + 1 tsk vatten
1 liter jordgubbar
Bränt socker
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 msk vit sirap

Gör så här

Sorbet : Koka 2 dl socker och 1 1/2 dl vatten tills 2 dl simmig sockerlag återstår. Blanda champagne, avsvalnad sockerlag, söndervispade äggvitor och citronsaft. Kör blandningen i glassmaskin och tillsätt grädden precis innan sorbeten är färdig. Basilikasirap: Koka 2 dl socker och 1 dl vatten till 100°, sockerlagen skall bli simmig. Dra av från spisen. Mixa basilikablad och vatten fint och tillsätt i sockerlagen. Blanda också i hälften av jordgubbarna skurna i kvartar. Låt marinera 30 min eller mer. Bränt socke: Koka 1 dl socker, 1/2 dl vatten och 1 msk vit sirap till 160°. Låt svalna till seg konsistens. Doppa ner en gaffel och forma på oljat bakplåtspapper långa, gyllenbruna sockertrådar. Låt ligga framme i köket och garnera desserttallriken med sockret och resten av jordgubbarna.
Visningar:
2429
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Sorbet recept
Vit chokladpann..
över 2 månader
av doris
över 2 månader
Chokladfondant
över 2 månader
Rabarbermousse
av Lolan
över 2 månader
Melon- och jord
av lennali
över 2 månader
Glassbomb på bl
av tina62
över 2 månader