Rosenbröd

Gott bröd till soppa.

Betyg (0 röster)
Antal personer
32 st

Ingredienser

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker eller 3 tsk ljus sirap
12 - 13 dl mjöl
1 ägg

Gör så här

Smält margarinet i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37 grader fingervarmt.
Dela sönder jästen i en bakmakin
Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet..
Ta i salt,socker eller sirap och nästan allt av mjölet.
degen släppa kanterna.
Resten av mjölet ska sparas till utbaket.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäst degen i 45 min kör runt degen i mellan åt som den inte jäser över.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Gör degen till 4 längder.
Dela varje längd 1 8 bitar och forma runda bullar.
Lägg dem på pålåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Pänsla dom med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugneng i 8-10 min.
225 grader.
Visningar:
1924
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Rosenbröd recept
Skärets rosenbr..
av s-80
över 2 månader
Rosenbröd
av 030606
över 2 månader
Rosenbröd med v
av look
över 2 månader
Rosenbröd
av UllaC
över 2 månader
Amerikanska Ros..
av maxxess
över 2 månader
Fyllda rosenbrö..
av UllaC
över 2 månader