Roslagslimpa

God limpa

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st
Roslagslimpa

Ingredienser

50 g smör eller margarin
25 g jäst
3 dl mjölk
½ tsk salt
3 msk sirap
500 g rågsikt (8-10dl)

Gör så här

Smält fettet och tillsätt mjölken, låt det bli ljummet.
Rör ut jästen i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, salt och sirap, rör om.
Blanda ner 7 dl rågsikt, arbeta degen tills den släpper bunken, tillsätt ev. mer av mjölet om det behövs.
Ta upp degen på ett mjölnat bakbord och knåda den väl. Forma degen till en limpa och lägg den på en smord plåt.
Låt limpan jäsa under bakduk ca 1 timme. Därefter gräddas limpan i ca 50 minuter (200 grader) i nedre delen av ugnen.
När llimpan är klar och tas ut ur ugnen, penslas den med sirapsvatten. Låt svalna utan att vara övertäckt.
Visningar:
1780
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.