Rosmarinbaguetter

Baguetten är ett traditionellt franskt bröd som gärna förknippas med ost och vin. Här är en variant som smakar och doftar härligt av rosmarin.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ dl matolja
5 dl vatten
1 pkt jäst
1 - 2 msk finhackad , färsk rosmarin
1 tsk salt
2 tsk strösocker
Ca 13 dl vetemjöl , gärna special

Pensling:
2 msk havssalt i flingor

Gör så här

Värm matolja och vatten till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och rör ut jästen i det.

Finhacka rosmarinen. Rör ner rosmarin, salt och socker i degspadet.

Arbeta in mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunkens kant. Degen ska vara ganska lös. Ställ den att jäsa 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.


Ta upp och arbeta degen blank och smidig på ett mjölat bord. Dela den i 4 lika stora bitar och rulla ut varje del tills de är lika långa som plåten.

Lägg deglängderna på två bakpappersklädda plåtar. Skåra dem med en vass kniv. Låt längderna jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader.

Pensla bröden med vatten och strö havssalt över. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Passa noga så att de inte bränns vid. Låt bröden svalna på galler.
Visningar:
529
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Rosmarinbaguett
över 2 månader
Rosmarinbaguett
av Fin
över 2 månader