Rostad potatis med rosmarin och chili

Det här är goda knölar...
Servera som tillbehör till
grillat eller på buffébordet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg potatis, gärna jämnstora
2 kvistar färsk rosmarin
2 st röd chilifrukt, delade
8 st vitlöksklyftor
1 st citron, skal av det gula
Flingsalt
Olivolja
Svartpeppar, rikligt

Gör så här

Ugn 200 grader.
Tvätta och borsta potatisen.
Det skall vara ganska små potatisar.
Lägg dem i en skål tillsammans med färsk rosmarin, delad röda chilifrukter, och vitlöksklyftorna.
Skala av det gula på citronen med potatisskalare.
Lägg i skålen tillsammans med flingsalt, olivolja och generöst med svartpeppar.
Rör om så att allt blandas.
Häll ut i en långpanna och stek i ugnen i 50–60 minuter
tills potatisen är mjuk inuti.
Rör om någon gång under tiden.
Visningar:
714
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader