Rostbiffssallad med aprikos och solrosfrö.

En sallad som är både matig och fräsch. Perfekt att ta med sig ut på picknicken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 paket blandad sallad (lollo rosso, isberg, ruccola)
4 st aprikoser
1 st finstrimlad morot
1 knippe gräslök
1 knippe färsk dragon
0.5 dl rostade solrosfrön
12 skivor rostbiff

Vinegrette:
1 msk vitvinsvinäger
10.5 dl olja
0.25 st rödlök
3 dl kesella gourmet
1 msk hackad timjan
1 msk hackad körvel
1 tsk fransk senap
Salt
Peppar

Gör så här

1. Skölj den blandade salladen och lägg i en salladsskål. Skölj och skala morötterna och strimla. Skölj aprikoserna, avlägsna kärnorna och strimla. Lägg i skålen tillsammans med klippt gräslök, dragon och solrosfrön.

2. Skala och hacka rödlöken och blanda med olivoljan och vinägern. Salta och peppra, häll i salladen och blanda runt.

3. Blanda kesellan med timjan, körvel och senap och krydda med salt och peppar.

4. Lägg salladen på tallriken. Lägg på rostbiffen. Skeda på kesellablandningen. Servera med ett gott mörkt bröd.
Visningar:
1345
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.