Rotfruktsgratäng

Mycket god gratäng!

Betyg (4 röster)
Antal personer
5 st
Rotfruktsgratäng

Ingredienser

3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor

1 tsk salt
1 krm peppar
2 palsternackor
2 morötter
500 g potatis

Gör så här

Går utmärkt att göra 1 dag i förväg.

Sätt ugnen på 225°C. Koka upp mjölk och grädde. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar.
Skala och skiva rotfrukterna tunt, 2-3 mm, och lägg ner dem i gräddmjölken.

Sänk värmen och låt sjuda i 25-30 minuter tills grädden börjat tjockna och rotfrukterna börjat mjukna. Rör om försiktigt då och då så att det inte fastnar i bottnen på kastrullen.

Häll över i en ugnssäker form och gratinera i 10-15 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Ta ut och låt svalna i minst 10 minuter före servering
Visningar:
4079
Sparat:
159
Potatis-och rot..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader
Briefylld fläsk
av Cayene
över 2 månader
Rotfruktsgratän
av lennali
över 2 månader
Hel­stekt filé
av MrsC
över 2 månader
Lammytterfilé o
av MrsC
över 2 månader