Rotfruktsgratäng

Serveras till kassler eller rökt kalkonkött.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Rotfruktsgratäng

Ingredienser

750 g mjölig potatis
1 palsternacka
1 stor morot eller 6 små
1 purjolök
2 dl riven ost mager Arla Köket
1 tsk timjan
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Gör så här

Ugn 225º.

Skala och skiva potatis, palsternacka och morot. Strimla purjolöken.

Blanda alla grönsaker, ost och timjan i en ugnssäker form. Blanda mjölk, grädde, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Visningar:
10229
Sparat:
301
Potatis-och rot..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader
Briefylld fläsk
av Cayene
över 2 månader
Hel­stekt filé
av MrsC
över 2 månader
Lammytterfilé o
av MrsC
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader