Rotfruktsgratäng med chevrè

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 ½ kg potatis
5 morötter
1 rotselleri, ca 300 g
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 tsk salt
1-2 krm peppar
200 g chevrèost

Gör så här

skala och skiva potatis,morötter och selleri tunt, gärna
med hjälp av matberedareens skärskiva. Koka upp mjölk
och grädde i en gryta, hels plastbelagd. Tillsätt salt och
peppar. Lägg i rotfrukterna och låt koka på svag värme
ca 20 min under lock. Häll upp rotfrukter och grädd-
mjölk i en en ungssäker form. Smula över chevrèn.
Gratinera i 225’ , ca 15 min tills rotfrukterna är helt
Mjuka och osten fätt fin färg.

Jag blandade allt i en form, med lite ost och smör,
istället för att förkoka rotfrukterna. Gratinera i
200’ ca 1 timme

Lycka till !!!
Visningar:
1256
Sparat:
18
Potatis-och rot..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader
Briefylld fläsk
av Cayene
över 2 månader
Rotfruktsgratän
av lennali
över 2 månader
Hel­stekt filé
av MrsC
över 2 månader
Lammytterfilé o
av MrsC
över 2 månader