Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme

Vegetarisk, vacker och grymt god. Passar både som förrätt och huvudrätt. Bild kommer.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme

Ingredienser

3 rödbetor
3 potatisar
1/2 blomkålshuvud
Timjan
Chévreost
1 äpple
Honung
Cachésallad
Solrosfrön

Gör så här

Skiva rödbetor och potatisar i lite mindre än centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt och salta och peppra. Ugnsbaka på 200 grader tills de är mjuka och fina.

Under tiden, dela det halva blomkålshuvudet i småbitar och koka upp i mjölk tillsammans med färsk timjan. Stavmixa till bra konsistens.

Skiva ett litet äpple och stek i smör och honung tills det är mjukt. Rosta solrosfrön i en panna.

Varva rödbetsskivor, chévreskivor (smälter fint mellan de varma rotfrukterna), potatisskivor och äppelskivor. Det ska vara två skivor av allt på varje skyskrapa. Servera med machésallad, rostade solrosfrön och blomkålscréme.
Visningar:
10172
Sparat:
124

LIKNANDE RECEPT

Rotfruktssallad..
av enAnnan
över 2 månader
Varm svamp- och
över 2 månader
Varm rotfruktss
av tina62
över 2 månader
Helstekt fläskk
över 2 månader
Helstekt fläskk
över 2 månader
Barbaras rotfru
över 2 månader