Rotfruktssoppa

Den här soppan är mycket lättlagad och dessutom kalorisnål. Man kan variera den i oändlighet beroende av årstid och sinnesstämning. Väljt ex vårprimörer istället och du får en vårsoppa. Bjud färskt gott bröd till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,5 l vatten + buljong eller fond
4 potatis
50 g kålrot
100 g morötter
1 purjolök
2 msk färska, hackade örter
1 msk hackad persilja
0,5 tsk salt
3 krm svartpeppar

Gör så här

Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Skala och skär lök och rotfrukter i bitar. Lägg i den kokande buljongen. Koka nätt och jämnt mjuka 5-10 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Smaka av soppan med färska hackade örter, persilja, samt salt och peppar. Önskar man en fylligare soppa, så kör alltsammans i matberedare med kniven isatt ca 2 min. Servera genast.
Visningar:
2118
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Rotfruktssoppa recept
Tobbes krämiga ..
över 2 månader
Kantarell- och ..
över 2 månader
Krämig rotfrukt
över 2 månader
Rotfruktssoppa
av Queenie
över 2 månader
Krämig rotfrukt
över 2 månader
Köttfärs & rotf
av cecilia
över 2 månader