Rotsaksplättar och skinka

Grädda plättar eller pannkakor.
- Lika gott vilket som

Smalmat om man använder lättmjölk, margarin

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st
Rotsaksplättar och skinka

Ingredienser

1 dl vetemjöl
2 dl mjölk 3% eller lättmjölk
2 ägg
1 tsk salt
2 potatisar
1 morot
2 tsk smör eller margarin
100 g rökt skinka
Gräslök

Gör så här

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, resten av mjölken och salt. Vispa slätt. Skala potatis och morot, riv dem fint direkt ner i smeten. Smält matfettet och blanda ner det i smeten.Grädda plättar i plättlagg eller klicka ut smeten i en stekpanna.

Grädda på medelstark värme tills de har fin färg.
Finhacka skinkan och strö över plättarna.
Garnera med gräslök



400 kcal/port
Visningar:
2453
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Rotsaksplätter
över 2 månader
Rotsaksplättar
av enAnnan
över 2 månader
Rotsaksplättar
av nene68
över 2 månader
Rotsaksplättar
av BigganL
över 2 månader