Rullat Örtbröd

Ett lite annorlunda matbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
?

Ingredienser

25 g jäst
2,5 dl mjölk
½ dl matolja
2 tsk salt
1 ägg
Ca: 8 dl Vetemjöl

Fyllning:
25 g mjukt smör
2 msk örtkryddor eller torkad persilja

Pensling:
Smält smör

Gör så här

Smula jästen
Värm mjölk och olja till 37*C.
Lös upp jästen i lite av degspadet.
Häll i salt och nästan allt mjöl.
Arbeta degen, låt jäsa i ca 30 min.
Kavla ut degen till en Rektangel,
bred ut smör och kryddor.
Rulla ihop som en rulltårta med skarven neråt
Jäs i 30 min.
Nagga. Baka i 30 min i 200*C. Pensla med smält smör.
Visningar:
658
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Örtbröd recept
Vörtbröd
över 2 månader
Tranbärs- och p
över 2 månader
Vörtbröd NWT 2
av Voikka
över 2 månader
Underbart vörtb
av majamia
över 2 månader
Glutenfritt vör
över 2 månader
Kryddigt vörtbr
över 2 månader