Rullfärs a la Lindström

Smaskigt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 kg köttfärs
2 - 3 msk salt
2 dl ströbröd
5 dl mjölk
½ tsk mald peppar
1 stor gul lök
Matfett till stekning

Fyllning:
Senap
1 dl finhackade inlagda rödbetor
½ dl fifnhackad syltlök

Gör så här

Arbeta färsen med saltet. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 15 minuter. Späd färsen med blandningen och krydda med peppar.

Skala och riv löken och blanda ned i färsen. Bred ut färsen på en stor, vattensköljd skärbräda. Bred ett lager senap över färsen och strö till sist över rödbets- och syltlökshacket. Rulla ihop färsplattan, tryck till skarven och lägg rullen med skarven nedåt i en smord långpanna. Stek mitt i ugnen i 200 grader ca 1 timma.

Skyn i pannan kan spädas med lite buljong och redas till sås. Servera med potatismos och sallad samt kokta grönsaker.
Visningar:
606
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.