Rullpannkaka ā la Oline

Lyxpannkaka som alla gillar. Har ätit den flera gånger och tycker den är väldigt god.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

125 gram smör
2 dl mjöl
3 dl mjöl
3 ägg
1 tsk salt

Fyllning:
3 dl trattkantareller
1 dl finhackad rödlök
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk maizena
1 näve färsk babyspenat
smör till stekning
salt
peppar

Gör så här

Sätt ignen på 200 grader
Smält smöret och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt smeten svalna något och vispa i äggen. Tillsätt salt. Klä en djup ungspålåt (25x35 cm) med bakplåtspapper. Pensla papperet med lite smör.
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills pannkakan är gyllenbrun.

Skala och finhacka löken. Fräs med svampen i lite smöt. Häll i grädden och mjölken. Låt koka ihop under omrörning.
blanda maizena med 2 msk kallt vatten och red stuvningen under omrörning. Krydda med salt och peppar.
bred stuvningen över pannkakan. Fördela spenatbladen över och rulla ihop. Skär pannkakan i cirka 3 cm tjocka biatar. Garneran gärna med färska örter.
Visningar:
3282
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.