Rullrån

Receptet har jag fått av min svärmor. Kan även användas till att göra efterrättsskålar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
17 st

Ingredienser

1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vatten , kallt
100 gram smör , smält , avsvalnat
Smaksätt eventuellt:
0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Tillsätt kallt vatten och rör om till en slät smet.
3. Tillsätt avsvalnat smält smör, rör om till en slät smet.
4. Grädda i ett rånjärn, själv har jag ett elektriskt.
5. Ta ca. 1 msk smet till varje rån.
6. Grädda tills de börjar få lite färg. Du får pröva dej fram hur länge. Sedan är det bara att ta tid på varje,ta hjälp av ett timer. I mitt elektriska järn tog det ca. 59 sekunder.
7. Rulla ihop rånet direkt när det är gräddat klart. Jag använder en speciell rångaffel i trä, se bilden. Man kan även använda en vanlig gaffel eller bomullshandskar, DE ÄR HETA, akta du bränner dej.
8. TIPS! Vänd ett glas upp och ner och lägg ett rån på det och forma till dem lite, perfekt som efterrättsskål, se bilden.
Visningar:
2927
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Rullrån recept
Rullrån på gräd..
över 2 månader
Rullrån glutenf
av solla43
över 2 månader
Mormors Rullrån
över 2 månader
Therése goa Rul
över 2 månader
Krumkaker..
över 2 månader
Rullrån
över 2 månader