Runebergsbakelser

Goda bakelser

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

200 g smör eller margarin
Drygt 2 1/4 dl strösocker
2 ägg
4½ dl mald mandel
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smör eller margarin till formarna

Garnering:
6 msk hallonsylt
1 dl florsocker
½ msk kallt vatten

Gör så här

Rör matfett och socker vitt och pösigt, tillsätt äggen ett i sänder.

Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Rör in blandningen i smeten.

Pensla 12 runda bakelseformar eller bakformar med smält matfett. Fyll dem till 2/3 med smet.

Degen kan även bakas i en 20x30 cm långpanna och efter gräddningen skäras i fyrkantiga bitar.

Grädda bakelserna ca 20 minuter i 175 grader. Låt dem svalna något innan de stjälps upp ur formarna.

Lägg ½ msk sylt på varje bakelse. Sikta florsocker, rör ihop med vattnet och spritsa en ring kring syltklickan på varje bakelse.
Visningar:
2346
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR