Runebergstårta

Det är ju Runebergsdagen i dag 5/2.
Det här receptet har jag fått av min cyberkompis i Finland.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Runebergstårta

Ingredienser

200 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl ströbröd
1 dl riven mandel
1 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Hallonsylt

Glasyr:
Florsocker
Citronsaft

Gör så här

Rör smöret med sockret tills det är luftigt. Vispa äggen och blanda ner dem i smöret tillsammamns med ströbröd, mandel, grädde, mjölk och bakpulver. Häll den färdiga smeten i en form med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 200° och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut kakan och bred på hallonsylt.
Grädda kakan ytterligare tills den är färdig.
Rör ut 1 dl florsocker med lite citronsaft och ringla denna över hallonfyllningen.
Visningar:
8010
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Klassiska finsk
över 2 månader
Runebergstårtor
över 2 månader
Runebergstårtor
över 2 månader
Runebergstårtor
över 2 månader
Enkla  Runeberg
över 2 månader