Rysk pytt i panna

Köttfärs är ofta vardag,men denna rätt är riktigt festlig.
Vill man kan man ha råa äggulor som tillbehör, jag brukar själv inte ha det, men gräddfil eller creme fraiche blandat med pepparrot är jättegott till,

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Rysk pytt i panna

Ingredienser

6 - 7 hg köttfärs
7 - 8 stora potatisar
ca 50 g smör eller magarin
Örtsalt
Svartpeppar
2 msk god senap
ca 2 dl finstrimmlad purjolök
ca 1 ½ dl små rödbetstärningar ( inlagd)
ca 1 dl hackad ättiksgurka
2 msk kapris ( kan uteslutas)
Finhackad persilja
4 råa äggulor ( kan uteslutas)
c 2 dl gräddfil eller creme fraiche
Färsk riven pepparrot

Gör så här

Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra.
Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad.
Smaka av och blanda färsen med potatisen och hetta .
Strö över kapris och persilja.
Visningar:
10487
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader