Söderhamnslåda

Till smörgåsbordet
eller som en varmrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6 pers

Ingredienser

800 - 1 kg strömming
1 1/2 tsk salt
3 krm 4-kryddor
1 pujolök
1 dl riven ost
1 dl kaffegrädde
1 1/2 msk margarin
2 tomater
hackad persilja
peppar

Gör så här

Rensa strömingen ta ur ryggbenet och skjölj dem
salta och peppra
Lägg fiskarna skafötters i en ungsfast form
Skiva purjolöken och stö den över fisken
Strö över den rivna osten och slå på grädden
Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 min
Skiva eller klyfta tomaterna och lägg på dem och strö över
hackad persilja
Serveras till smörgåsbord
eller som varmrätt med kokt potatis
Visningar:
1654
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.