Söderhavsgryta

Ett GI-recept på en riktigt enkel och god gryta riklig på antioxidanter. Vill man kan man använda ännu mer grönsaker i grytan.

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st
Söderhavsgryta

Ingredienser

400 g grytbitar av fläskkött, finstrimlade
1 ½ msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, skuren i grova bitar
2 msk vetemjöl
1 tsk curry
2 dl vatten
1 burk ananasringar (cirka 5 st.)
1 ½ dl ananasspad
1 pressad vitlöksklyfta
1 köttbuljontärning eller fond
1 tsk kinesisk soja
½ tsk paprikapulver
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här

Bryn köttet i omgångar i oljan. Salta köttbitarna och bryn därefter med lök och paprika.
Pudra över mjöl och curry och späd med vatten och ananasspad.
Blanda i vitlök, köttbuljong och soja och smaka av med kryddorna.
Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka tio minuter.
Skär ananasskivorna i bitar och lägg dem i grytan.
Servera med parboiled ris och en god grönsallad.
Visningar:
11931
Sparat:
737

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR