Söderhavskyckling

Denna kyckling är precis så spännande och exotisk som namnet antyder. Rätten kan förberedas i god tid, förvaras kallt och sedan bara sättas i ugnen ungefär ½ timma innan gästerna anländer.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 kycklingar ā 1 kg
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 msk curry
Smör eller margarin
1 rött äpple

Currysås:
1 stor gul lök
10 skivor bacon
1-2 msk curry
2 msk vetemjöl
1 stort syrligt äpple
2 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 burk ananas i tärningar, 175 g

Gör så här

Börja med såsen så att den är klar, när rätten skall sättas in i ugnen. Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor. Fräs alltsammans ett par minuter, strö över curry. Låt den fräsa med ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt allt koka sakta ca 10 min.

Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i kycklingbitarna, skaka så att mjölet kommer runt om. Bryn kycklingbitarna i matfett. Lägg över i en ugnsäker form. Häll currysåsen över. Grädda rätten i 200 grader ca 35 min. Garnera formen med små äppelskivor och servera rätten med kokt ris.
Visningar:
2169
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Söderhavskyckli
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR