Söderhavskyckling

Bjud dina vänner till söderhavet! Med äpple, ananas, curry och bacon får kycklingen en exotisk och pikant smak som de flesta älskar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 kycklingar ā 1 kg
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 msk curry
Smör eller margarin
1 rött äpple
1 burk ananasringar

Currysås:
1 stor gul lök
1 stort syrligt äpple
10 skivor bacon
1-2 msk curry
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 burk ananas i tärningar, 175 g

Gör så här

Börja med såsen. Skala och hacka löken och äpplet. Skär baconet i strimlor. Fräs upp allt tillsammans ett par minuter.

Strö över curry och låt den fräsa ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt koka sakta ca 10 minuter.

Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.

Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången i påsen. Skaka den så att mjölblandningen helt täcker bitarna.

Bryn kycklingbitarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnsform. Häll currysåsen över.

Grädda rätten i 200 grader ca 35 minuter. Garnera fatet med ananasringar och små äppelskivor.
Visningar:
2631
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Söderhavskyckli
av Gunn57
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR