Söndagsgryta med smörfräst svamp

Denna köttgryta med både fläskkött och bacon har blivit en favorit hemma.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Söndagsgryta med smörfräst svamp

Ingredienser

500 g benfritt fläskkött från bog eller skinka
1 tsk salt
1½ krm peppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
100 g bacon
250 g färska champinjoner
2 dl mellangrädde
½-1 tsk timjan

Gör så här

Skär köttet i stora tärningar. Skala och hacka löken.
Bryn köttet runt om i lite margarin. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
Fräs löken mjuk och glansig i lite smör. Lägg den i grytan. Tillsätt tomater och vatten. Låt allt småputtra under lock ca 45 minuter.
Ansa under tiden svamp och skär den i mindre bitar. Klipp bacon i mindre bitar. Fräs det i torr stekpanna. Tag undan ca 1/3 till garnering och lägg resten i grytan. Fräs svampen en liten stund i smör. Lägg över den i grytan tillsammans med timjan och grädde. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
Smaka av. Strö resterande bacon och lite klippt persilja över.
Visningar:
5180
Sparat:
132

LIKNANDE RECEPT

Söndagsgryta recept
Kreolskans sönd..
över 2 månader
Söndagsgryta
av Cayene
över 2 månader
Söndagsgryta
över 2 månader
Min smakrika sö
över 2 månader
Familjesöndagsg
av lennali
över 2 månader
Söndagsgryta
av Ulrica
över 2 månader