Söt citronpaj med getost

Kan en dessertpaj innehålla getost? Javisst, med en syrlig färskost blir det en mycket fräsch och spännande smakkombination som kommer att utmana dina smaklökar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 bitar

Ingredienser

Ca 400 g djupfryst smördeg, gärna rund

Fyllning:
4 ägg
Skal och saft av två citroner
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
150 g färskost av getmjölk
200 g hallon och/eller björnbär

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen och om det behövs, kavla ut den till en ca 3-4 mm tjock platta.

Lägg smördegen i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Vispa upp äggen. Pensla sedan pajskalet med lite av äggvispet.

Grädda smördegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 150 grader.

Blanda samman citronskal och citronsaft med socker och rör tills sockret har lösts upp. Rör ner crème fraiche och resten av äggvispet, blanda väl.

Häll citronsmeten i det förgräddade pajskalet och smula över getosten i centimeterstora klumpar.

Grädda pajen ca 45 minuter eller tills fyllningen nästan stelnat helt. Servera pajen tillsammans med hallon och/eller björnbär.

Har du svårt att få tag i färskost gjord av getmjölk så går det bra att istället använda motsvarande mängd philadelphiaost eller annan liknande färskost.
Visningar:
929
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Citronpaj recept
Äkta amerikansk..
av Milla81
över 2 månader
Jockes Magiskt
av Juaqin
över 2 månader
Citronpaj med m
över 2 månader
Citronpaj
av wallst
över 2 månader
Kanongod citron..
över 2 månader
Citronpaj med l
över 2 månader