Sötsur fläskpanna

Med all säkerhet så kommer denna moderna variant av en klassisk, kinesisk sötsur sås att överträffa dina förväntningar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfilé
4 msk soja
1 msk torr sherry
Svartpeppar

Sås:
1 vitlöksklyfta
2 - 3 cm färsk ingefära
2 msk smör eller margarin
2½ dl apelsinsaft
2 tsk potatismjöl
2 msk vinäger
3 msk passerade tomater
1 msk honung
½ krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 medelstor mango
4 vårlökar
1 paprika
4 msk olja
50 g grovhackade jordnötter

Gör så här

Skölj och/eller torka av köttet. Strimla köttet i strimlor och lägg det i en skål. Blanda 2 msk soja med sherryn, krydda med peppar. Häll blandningen över köttet. Täck över och låt stå 30 minuter.

Skala vitlök och ingefära. Smält matfettet i en kastrull. Pressa ner vitlöken och riv ner ingefäran i matfettet. Tillsätt apelsinsaften. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner det i såsen. Koka upp. Vispa ner vinägern, resten av sojan, de passerade tomaterna och honungen. Krydda med peppar och chilipulver. Koka upp och håll det varmt.

Skala mangon. Hacka fruktköttet. Ansa och hacka lök och paprika. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Ta upp köttet ur marinaden. Bryn mango, lök och paprika i ca 3 minuter. Tillsätt kött och nötter. Häll över såsen. Koka upp.
Visningar:
1133
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Ingefärsfläsk
över 2 månader
Sötsur fläskpan
av Queenie
över 2 månader