Sötsur grönsakspanna

Asiatisk och curopeisk på samma gång - en härlig blandning. Currydoftande grönsaker tillsammans med krämig ost - mums!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 röda paprikor
1 stor silverlök eller gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g färska sojaböngroddar
300 g majskorn på burk
2 msk jordnötsolja
1 msk smör eller margarin
1 tsk curry
300 g djupfrysta små ärter
5 dl hönsbuljong på tärning
2 msk citronjuice
1/4 tsk strösocker
Salt
En stor nypa kajennpeppar
100 g riven ost

Gör så här

Skölj, torka och kärna ur paprikorna. Skär dem i tunna strimlor.Skala lök och vitlök. Halvera löken och skär i tunna skivor. Hacka vitlöken. Skölj böngroddarna. Spola av majsen i en sil och låt rinna av.

Hetta upp jordnötsolja och matfett i en gryta. Fräs hastigt upp curryn. Sänk värmen. Häll ner vitlök och silver- eller gul lök. Fräs på svag värme tills löken börjar svettas. Höj värmen igen. Häll ner ärter, majs och paprika i grytan. Stek under ständig omrörning, ca 3 minuter. Häll till sist ner böngroddar och rör om.

Tillsätt buljong, citronjuice, socker, salt och kajennpeppar. Låt allt koka upp på medelhög värme under omrörning. Låt sjuda under lock ca 2 minuter tills ärterna är mjuka. Ta grytan från värmen. Strö över osten och låt den smälta ner i grytan, 3-4 minuter.
Visningar:
542
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspanna recept
Kyckling- och g..
av Queenie
över 2 månader
Indisk grönsaks
av Fin
över 2 månader
Bondmorans grön..
över 2 månader
Potatis- och gr
av Queenie
över 2 månader
Asiatisk grönsa
av Queenie
över 2 månader
Laxsallad med r
över 2 månader