Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad

Att steka fisk är något av det snabbaste och enklaste man kan göra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st
Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad

Ingredienser

250 g gösfilé eller annan vit fisk med skinn.
1 tsk rapsolja
2 krm salt

Rödlöksmarmelad:
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk mörk soja
1 msk muscovadosocker
½ msk pressad lime
1 msk fisksås

Tillbehör:
1 påse babyspenat (80 g)
175 g kokt ris/person

Gör så här

Skär fisken i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek fisken med skinnsidan ner i 2 min. Salta. Vänd fisken och stek ytterligare 1 minut. Ta upp fisken och håll den varm.

Skala och skiva rödlök och vitlök fint. Sänk värmen och stek löken i stekpannan efter fisken ca 2 min. Tillsätt sojasås, socker, limesaft och fisksås. Låt det koka ihop med löken. Häll lökblandningen över fisken och servera med babyspenat och ris.

Ca 430 kcal/portion varav
ca 7 g fett
ca 59 g kolhydrater
ca 31 g protein
Visningar:
2723
Sparat:
4
Biff med rödlök..
av lennali
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av LillaJa
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av Annafbg
över 2 månader
Getosttoppade f
av UllaC
över 2 månader
Lökmarmelad
av MrsC
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av MrsC
över 2 månader