Sachertårta

Njut tårtan precis som den är eller bjud vispad grädde till.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10

Ingredienser

130 g smör
1½ dl florsocker
6 äggulor
130 g mörkchoklad,70%
2 dl vetemjöl
6 äggvitor
11/4 dl socker

Fyllning:
1 dl aprikosmarmelad eller puré (barnmat)

Glasyr:
½ dl vatten
1 dl socker
120 g mörkchoklad,70%

Dekoration:
8-10 valnötskärnor
4 aprikoser, torkade

Gör så här

ugn 175 gr

Smörj och bröa en form, ca 23 cm i diameter. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Hacka chokladen grovt och låt den smält över vattenbad under omrörning.Tillsätt chokladen i äggsmeten.
Sikta ner mjölet i smeten.Vispa äggvitorna till hårt skum blanda ner sockret lite i taget. Vänd ner dem i chokladsmeten med några tag med slickepotten. Häll smeten i bakformen och släta till den. Grädda kakan i ca 45 min. Låt den kallna på ett bakgaller.
Koka en sockerlag av vatten och strösocker till glasyren. Smält chokladen över vattenbad.Rör ner den i sockerlagen.
Låt glasyren svalna något. Dela kakan i två bottnar. Bred marmeladen mellan bottnarna och lägg ihop dom.
Bred chokladglasyren över kakan och ställ den att svalt så att glasyren stelnar. Dekorera med hackade torkade aprikoser och valnötskärnor.
Visningar:
1690
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Sachertårta recept
Sachertårta
av MrsC
över 2 månader
Sivs Sachertårt
över 2 månader
Sachertårta som
av Queenie
över 2 månader
Kajsas saftiga
över 2 månader
Sacherrutor
av Bodil56
över 2 månader