Saffransås

Betyg (0 röster)

Ingredienser

2 sharlottenlökar
1 dl torrt vitt vin
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 påse saffran (0,25 g)
100 g kallt osaltat smör

Gör så här

Skala och hacka scharlottenlökarna. Lägg dem i kastrull slå på vin och vinäger, tillsätt saffran. Koka ihop till 1/2 dl återstår. Sila och pressa saft ur lökbitarna med baksidan på en sked. Skär smöret i bitar, Hetta upp såsen, ta bort kastrullen från plattan, vispa ner smöret. Såsen får ej koka.
Visningar:
2979
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Saffransås recept
Pilgrimsmusslor..
av ica86
över 2 månader
Pasta med räk-
över 2 månader
Ernsts marinera
över 2 månader
Lax i saffranså..
över 2 månader
Kall saffransås
över 2 månader
Grillad snabbgr
över 2 månader