Saffrans gifflar

Dubbla gärna degen.

Betyg (1 röst)
Antal personer
24 st
Saffrans gifflar

Ingredienser

25 g jäst
100 g margarin
3 dl mjölk
2 kuvert saffran, 1 g
1 sockerbit
1/2 dl socker
1 ägg
ca 9 dl mjöl

FYLLNING:
100 g smör
5 msk socker
1 msk vaniljsocker

PENSLING:
Ägg och pärlsocker

Gör så här

Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Lös jästen i degspadet.
Stöt saffranet i en mortel tillsammans med socker biten.
Tillsätt det i degspadet och blanda i socker,ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa i 45 minuter.
Rör under tiden ihop fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord ochdela den i 2 delar.
Kavla ut varje del till en rundel och sporra ut 12 snibbar ur varje.
Lägg en klick fyllning vid den bredaste delen av av snibben och rulla ihop.
Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.
Visningar:
5559
Sparat:
155

LIKNANDE RECEPT

Gifflar recept
Morfars gifflar
av MargaTh
över 2 månader
Lailas kanelbul
av tina62
över 2 månader
Enkla supergoda
av Marre73
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Fyllda gifflar..
av MrsC
över 2 månader
Gifflar med nou
av Penne
över 2 månader