Saffransambrosia

Med saffran i smeten blir ambrosiakakan riktigt julgod.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 14

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 p saffran, 0,5 g
4 1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
2 msk vatten
30 g syltat apelsinskal

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner saffran och blanda ner i äggsmeten.

Vänd i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda i ca 45 minuter i 175 grader.

Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp på ett fat för att svalna.

Rör ihop vatten och florsocker till glasyren och häll det över kakan.
Toppa med hackat apelsinskal.
Visningar:
585
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.