Saffransbiscotti

Gott alternativ till de som inte älskar saffransbullar.

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 50 st

Ingredienser

150 g Sötmandel
75 g Smör
3 dl Socker
½ gram Saffran
3 Ägg
7 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 g grader.
Hacka mandeln grovt.
Rör smör, socker och saffran poröst med elvisp.
Vispa ned de tre äggen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandeln.
Rör ned detta i smeten.
VISPA SAKTA tills allt blandat sig, absolut inte längre.
Ta upp på mjölat bakbord.
Rulla till 2 längder.
Placera längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Ta ut plåten. Sänk till 120 grader.
Låt skorporna svalna lite. Skär dem i sneda, långa bitar.
Lägg dem med snittytan uppåt.
Torka dem i ugnen ca 30 min eller tills de är torra.
MUMS till glöggen.
Visningar:
3626
Sparat:
86
Saffransbiscott
av Maahl
över 2 månader
Saffransbiscott
av dianah
över 2 månader
Saffransbiscott
av picis
över 2 månader
Saffransbiscott
av Molly79
över 2 månader
Saffransbiscott
av Fin
över 2 månader