Saffransbiscotti

Italienska mandelskorpor som är ett måste till glöggfesten

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 15
Saffransbiscotti

Ingredienser

2 st ägg
1 ½ pkt saffran
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

1. Hacka mandeln grov

2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

3. Blanda ner mandeln, mjölet och bakpulvret till en jämn oh ganska kletig deg.

4. Dela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

5. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar och låt dom vara kvar på plåten och sätt sedan in dom mitt i ugnen igen i 75 grader ca 1 timme eller tills dom känns torra.
Visningar:
3646
Sparat:
65
Saffransbiscott
av Maahl
över 2 månader
Saffransbiscott
av picis
över 2 månader
Saffransbiscott
av Molly79
över 2 månader
Saffransbiscott
över 2 månader
Saffransbiscott
av Fin
över 2 månader