Saffransbröd

Finns de nått godare än att äta nybakta saffransullar!?!

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

1-1 1/2 g saffran
50 g jäst
1/2 l mjölk
150-200 g smör
1/2 tsk salt
2-3 dl socker
1 ägg
ca. 1 1/2 l mjöl
pensling:
ägg

Gör så här

Torka saffranet i svag ugnsvärme o stöt det tillsammans med en sockerbit. Smula sönder jästen i degbunken o rör ut den med lite av mjölken. Smält fettet. Häll på mjölken o ljumma den, tillsätt saffran. Häll mjölken över jästen o rör ner salt, socker, ca. 1 liter av mjölet o ägget. Arbeta degen smidigt o tillsätt mera mjöl om detta behövs. Täck sedan degen med bakduk o låt den jäsa till dubbel storlek. Arbeta upp degen, dela upp den i ca. 30 bitar, o baka ut den till kusar. Lägg dem på smorda plåtar o låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i ugen 250 grader i ca. 5-6 min.
Visningar:
1143
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Saffransbröd recept
Saffransbröd me..
över 2 månader
Pernillas saffr
över 2 månader
Morotsbröd
av Jessika
över 2 månader
Lussans bullar
över 2 månader
Saffrankaka i l
av tina62
över 2 månader
Saffransbröd i
av Boundin
över 2 månader