Saffransdoftande fisksoppa m aioli o vitlöksbröd

En underbart god fisksoppa. Värmande och god i höstrusket. Viktväktarrecept

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Aioli:
3 msk lätt crème fraiche
1 msk lätt majonnäs
2 krossad vitlöksklyfta

Soppa:
1 tsk olja
1 fänkålsstånd, strimlad
½ purjo, strimlad
½ g saffran (1 påse)
5 dl fisk eller hummerbuljong
1 ½ dl vitt torrt vin alt. Matlagningsvin
3 msk matlagningsgrädde
300 g fast vit fisk
3 dl skalade räkor
1 burk musslor med spad (ska användas)
2 msk klippt dill

Vitlöksbröd:
4 minibaguetter á 50 g
1 vitlöksklyfta

Gör så här

Börja med att göra aiolin:
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och vitlök till aioli. Låt dra tills soppan är klar.

Soppan:
Hetta upp oljan i en stor gryta. Bryn fänkål i olja tillsammans med purjolök och saffran. Häll på buljongen och koka sakta under lock 10-15 minuter. Häll i vin, spadet från musslorna och matlagningsgrädde. Låt sjuda ihop. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i, koka sakta ett par minuter tills de är vita. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan av värmen och rör i räkor, musslor och dill.

Vitlöksbröd:
Klyv baguetterna och gnid in snittytan men den delade vitlöksklyftan. Sprödvärm i ugn i 250 grader.

Servera soppan med aioli och baguette.
Visningar:
9830
Sparat:
209

LIKNANDE RECEPT

Fisksoppa recept
Kryddig Fisksop..
av Luna
över 2 månader
Aioli med citro..
av Kaneta
över 2 månader
Vitlöksbröd näs..
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisksoppa på Pe..
av lennali
över 2 månader
Jessica´s saffr
över 2 månader