Saffransfoccacia

Gott till glöggen
150 kcal/port

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

3 dl kokande vatten
1 dl russin
1 ½ dl torkade tranbär
1 pkt saffran
½ tsk salt
1 msk råsocker
1/3 pkt jäst
2 msk mjölk
2 msk olivolja
5 dl durumvetemjöl
3 dl siktat dinkelmjöl

Till pensling
1 msk olivolja
Flingsalt

Gör så här

1. Häll det kokande vattnet över russin och tranbär. Tillsätt saffran, salt och socker. Låt stå och svälla i ca 15 min, eller tills allt vatten har svalnat till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite degvätska. Häll i resterande degvätska, tillsätt mjölk, olja samt mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl om degen känns för blöt.
3. Pudra degen med lite mjöl och jäs under handduk i 1 timme.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pressa ut degen i en oljad panna (med oljad hand) och jäs ytterliggare 30 minuter.
Pensla brödet med olivolja och tryck små gropar med fingrarna i degen och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15-20 minuter. Låt svlna och skär i fyrkanter
Visningar:
902
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.