Saffranskaka

Härligt saftig kaka utan ägg & med en tosca utan mandel eller nötter, för den som ej tål allt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 pkt saffran
75 g smält smör
2 dl kaffegrädde
Glasyr:
50 g smör
½ dl socker
russin
50 g kanelknäcke, stött i mortel
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

Blanda mjöl, socker & bakpulver i en bunke. Smält smöret & blanda i saffran & grädden. Rör ner gräddblandningen i mjölet & häll sedan smeten i en smord & bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 225 grader i ca 15 minuter eller tills ytan fått färg, kakan ska ännu inte vara genombakad. Smält smöret till glasyren. Rör ner de övriga ingredienserna. Tag ut kakan från ugnen & bred glasyren över. Grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills glasyren fått färg. Låt svalna före serveringen. Kakan ska vara lite kladdig inuti.
Visningar:
3371
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Saffranskaka recept
Otroligt god sa..
av lennali
över 2 månader
Sockerkaka från..
av Mistys
över 2 månader
Saffranskaka
av tina62
över 2 månader
Saffranskaka i
av Bodil56
över 2 månader
Mjuk saffranska
av sajoh69
över 2 månader