Saffranskokt potatis

Gott på julbordet.
90kcal/port

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g småpotatis
1 röd paprika
1 - 2 dl apelsinjuice
2 dl grönsaksbuljong
½ pkt saffran
1 msk russin
salt
peppar

Gör så här

1. Skala potatisen och dela dem om de är stora. Skär paprikan i bitar.
2. Lägg potatisen, paprikan, apelsinjuicen , saffranet och russinen i en teflongryta.
3. Sjud under lock i 20 minuter tills potatisen mjuknat. Om för mycket vätskan kokar bort så tillsätt lite mer vatten.
4. Slå av vätskan, ånga av, salta och peppra
Visningar:
549
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader