Saffransmuffins med citrus och mörk choklad

Dessa kan göras med eller utan mörk choklad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 20
Saffransmuffins med citrus och mörk choklad

Ingredienser

2 ½ dl siktad dinkel
2 tsk bikarbonat
Rivet skal av en apelsin
Rivet skal av en citron
½ dl havregryn
½ dl finhackade aprikoser

1 kuvert saffran = 0,5g
1 dl mixad mandel

0,75 dl flytande honung
2 msk rapsolja
1 dl lätt vaniljyoghurt
3 ägg
Ev 100 g mörk choklad 72% kakaohalt
Fint strössel (t.ex silverkulor, eller hackade nötter)

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, skal från apelsin och citron samt havregryn, finhackade aprikoser, mixad mandel och saffran väl med en gaffel i en bunke.

Tillsätt honung, olja, yoghurt och ägg och blanda med gaffeln till en jämn och gul smet. Fyll aluminium-muffinsformar till hälften med smeten och grädda i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

Servera som de är eller smält mörk choklad, minst 72% kakaohalt, över vattenbad i en djup tallrik. När muffinsen svalnat häll lite smält choklad över toppen och garnera även, om du vill, med fint strössel eller hackade nötter.
Visningar:
2345
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Saffransmuffins recept
Saffransmuffins..
av zonale
över 2 månader
Saffransmuffins
av MrsC
över 2 månader
Rudolfmuffins
över 2 månader
Saffransmuffins..
över 2 månader
Saffransmuffins
över 2 månader