Saffranspäron

Perfekt efterrätt till höstmiddagen eller som efterrätt vid jul

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 päron
1 pkt saffran
2 dl socker
12 bitar mintchoklad (tex after eight)
myntablad till garnering
Grädde eller glass till serveringen

Gör så här

Skala päronen, dela dem mitt itu på längden och gröp ur kärnhuset. Koka dem mjuka ( ca 15 min) i en lag av 1 liter vatten smaksatt med socker och saffran. Tag upp dem och servera med mintchokladen mellan, ovanpå och bredvid. Glass eller grädde är också gott.
Visningar:
751
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Saffranspäron recept
Saffranspäron m..
av tina62
över 2 månader
Inkokta päron
över 2 månader
Choklad- och po
av styvan
över 2 månader
Inlagda saffran
över 2 månader
Elisabeths juld
över 2 månader
Leilas saffrans
över 2 månader